Ontwerpers en ambachts­lui palmen Korte Beenhouwers­straat in Brussel in

Een groep Belgische ontwerpers, ambachtslui en andere creatievelingen gaat enkele leegstaande handelspanden in de Korte Beenhouwersstraat in Brussel overnemen onder het motto Pimp My Street.

Van 23 november tot en met 4 januari is de Korte Beenhouwersstraat in Brussel een walhalla van kunst en creativiteit. In het kader van het pop-upfestival Pimp My Street palmt een groep Belgische ontwerpers, ambachtslui en andere creatievelingen enkele leegstaande handelspanden in de straat in om hun talenten en producten te tonen.

Het gebeuren krijgt de naam Pimp My Street en maakt deel uit van de heropleving van de wijk Ilot Sacré. "Het is de bedoeling deze charmante straat opnieuw leven in te blazen door jonge ontwerpers en Belgische merken een duwtje in de rug te geven", vertelt Brussels schepen van Economische Zaken Marion Lemesre (MR). "Dit konden we slechts verwezenlijken dankzij de eigenaars van de betrokken handelsruimtes die ons deze gratis ter beschikking hebben gesteld."

De stad Brussel werkt al enige tijd aan de heropleving van de wijk Ilot Sacré, die in de Unescozone ligt. Zo worden verschillende straten en voorgevels gerenoveerd, is er een harmonisatie van het stadsmeubilair en krijgt de wijk dit jaar voor het eerst feestelijke verlichting tijdens de eindejaarsperiode.

Meest gelezen