Videospeler inladen...

Politie van Colombia doet grootste drugsvangst ooit

In Colombia hebben politiemensen 12 ton cocaïne in beslag genomen. Dat is de grootste drugsvangst die ooit tijdens één enkele operatie in beslag werd genomen in het land. De lading had een straatwaarde van 310 miljoen euro. 

De operatie om de drugs beslag te nemen was een jaar lang voorbereid. Er werden ruim 400 manschappen van de politie en het leger ingezet. De operatie werd zowel via land als vanuit de lucht uitgevoerd op vier landgoeden in het noordwesten van het land, die al een tijd in de gaten werden gehouden.

De drugs zaten verstopt in een ondergrondse bergplaats. De politie pakte vier verdachten op bij de raids. Volgens president Santos waren de drugs van de Golf-clan, de grootste criminele organisatie van Colombia.

De inbeslagname van de 12 ton brengt het totaal van door de politie geconfisqueerde cocaïne op 362 ton. Colombia is de grootste producent ter wereld van de drugs.

Meest gelezen