Sioen, Neve en Brossé treden op in VN-hoofdkwartier in New York

In New York hebben de Belgische artiesten Sioen, Jef Neve en Dirk Brossé in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties opgetreden. Samen met sopraan Hanne Roos brachten ze een van de nummers uit "Distortion, a hymn to liberty".  

Sioen, Neve en Brossé brachten de vredeshymne naar aanleiding van Veterans Day en de herdenking van Wereldoorlog I, een oorlog die aan de basis lag van de stichting van The League of Nations, de voorloper van de Verenigde Naties.

Sioen was erg blij met de uitnodiging, vertelde hij in "De ochtend" op Radio  1.  "Wij mogen dit brengen in het middelpunt van de wereld, waar de vrede de vlag zwaait om het zo te zeggen, in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties. We zijn hier op uitnodiging van Flanders in the USA. Het is een unieke kans voor ons als muzikant om op zo'n belangrijke plaats te kunnen spelen."

Vanavond brengen Sioen, Roos, Neve en Brossé "Distortion, a hymn to liberty" ook nog eens met het Chamber Orchestra of New York  in de Merkin Concert Hall in het Kaufman Music Center.