www.aurorebelot.com

Van Overtveldt over Belgische staat in Paradise Papers: "Dit zal niet meer gebeuren"

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) belooft maatregelen om te voorkomen dat de Belgische staat in de toekomst nog gelinkt wordt aan belastingparadijzen. Dat heeft hij donderdag in de Kamer gezegd na een debat over de Paradise Papers.

De Belgische staat is opgedoken in de Paradise Papers, een dossier van onderzoeksjournalisten over grootschalige belastingsontwijking. De Belgische Maatschappij voor Internationale Investering (BMI) is gedeeltelijk eigenaar van een bedrijf dat gevestigd is in een belastingsparadijs. 

"Ik kan u verzekeren dat er maatregelen genomen zullen worden om dergelijke verwikkelingen naar de toekomst toe uit te sluiten", zegt Van Overtveldt hierover in de Kamer. Welke maatregelen dat zullen zijn is nog niet bekend.

Meest gelezen