“Wegknippen Spacey ongezien in Hollywood”

Dat acteur Kevin Spacey na de aantijgingen over grensoverschrijdend gedrag  wordt geknipt uit de film "All the money in the world", noemt filmman Ward Verrijcken "ongezien in de geschiedenis van Hollywood". 

analyse
Ward Verrijcken
Ward Verrijcken is filmjournalist voor VRT NWS

"Een nooit geziene ingreep in een Hollywoodfilm", zo omschrijft Ward Verrijcken de beslissing van regisseur Ridley Scott om acteur Kevin Spacey volledig weg te knippen uit zijn nieuwe film "All the money in the world". Alle scènes waarin Spacey te zien is, worden opnieuw ingeblikt met acteur Christopher Plummer. Spacey kwam de voorbije weken negatief in het nieuws door de vele seksuele aantijgingen aan zijn adres.

"Race tegen de releaseklok"

Alle scènes waarin Spacey te zien was, worden dus tegen ijltempo opnieuw opgenomen. Want regisseur Ridley Scott maakt zich sterk dat zijn film in de VS alsnog op 22 december in de zalen kan komen.

Video player inladen...

“Goed nieuws voor de Oscarkansen”

Regisseur Ridley Scott won nog nooit eerder een Oscar. Het huzarenstuk dat hij nu uitvoert is ongezien en is volgens Ward Verrijcken goed nieuws voor de Oscarkansen van "All the money in the world", zowel voor de film als voor acteur en "invaller" Christopher Plummer.

Video player inladen...

“Uniek in de filmgeschiedenis”

Het wegknippen van een acteur en de scènes allemaal opnieuw inblikken met een andere acteur, is voor Ward Verrijcken ongezien in Hollywood. Er waren wel al digitale ingrepen in het geval van het overlijden van een acteur voor de release van een film, maar wat regisseur Ridley Scott nu doet, is ongezien. "Enkel iemand van zijn kaliber en met zijn reputatie kan een hele filmcrew hiertoe bewegen."

Video player inladen...