Waylon vertegenwoordigt Nederland opnieuw op Songfestival

Zanger Waylon gaat voor Nederland opnieuw naar het Eurovisiesongfestival. Dat heeft omroep AVROTROS bekendgemaakt.  

In 2014 deed de zanger al mee aan het festival, met Ilse DeLange als The Common Linnets. Met hun liedje "Calm after the storm" eindigde het duo toen als tweede, na de Oostenrijkse Conchita Wurst.

Met welk lied Waylon in mei volgend jaar afreist naar de Portugese hoofdstad Lissabon is volgens een woordvoerster van de omroep nog niet bekend. "Hij gaat het schrijven met het songfestival in zijn achterhoofd", klinkt het. "Hij wil met het beste liedje gaan en staat daarom ook open voor nummers van andere songwriters."

Waylon vindt het volgens AVROTROS "ontzettend leuk" dat hij opnieuw is gevraagd. "Nu hij als solo-artiest gaat, zien we dat als totaal iets anders dan vorige keer toen hij deel uitmaakte van het duo The Common Linnets. Waylon is superveelzijdig. Hij kan heel veel. Qua act kunnen we nog alle kanten met hem op."

De 63e editie van het Songfestival vindt plaats in Lissabon. Portugal won vorig jaar met Salvador Sobral voor het eerst in 53 deelnames. Het Songfestival is op 12 mei, de halve finales zijn op 8 en 10 mei. Voor België doet de 27-jarige Laura Goeseneken mee.

AVROTROS zette vanochtend al een video online, die verschillende hints naar Waylon bevatte.