Belga

15,1% meer passagiers voor Brussels Airlines

Vliegtuigmaatschappij Brussels Airlines mocht in oktober opnieuw meer passagiers verwelkomen. In totaal kozen 865.673 passagiers voor een vlucht van Brussels Airlines. Dat zijn er exact 113.479 meer dan tijdens dezelfde maand vorig jaar.

Oktober is de laatste maand van het zomerseizoen van Brussels Airlines. Er zijn dan nog veel passagiers voor toeristische bestemmingen, onder meer door de start van de herfstvakantie, en er zijn in oktober ook traditioneel veel zakenreizigers.

Er werden ook verschillende nieuwe bestemmingen gelanceerd, een gevolg van de samenwerking met touroperator Thomas Cook, waarvan Brussels Airlines sinds 28 oktober de belangrijkste vliegpartner is. Er wordt nu ook gevlogen naar Kaapverdië, Egypte, Tunesië en de Canarische Eilanden Lanzarote en Fuerteventura.

Maar de passagiersgroei van 15,1% wordt niet alleen verklaard door die nieuwe bestemmingen. De toename van het aantal passagiers ligt immers beduidend hoger dan de groei van het aantal vluchten (+3,5%). 

Ook de vervoerde cargovolumes noteerden groeicijfers, van maar liefst 20%.

Meest gelezen