Reporters

Alleenstaande ouders met laag inkomen krijgen hogere fiscale aftrek voor kinderopvang

Alleenstaande ouders met een laag inkomen krijgen een hogere fiscale aftrek voor kinderopvang. Dat heeft de federale regering beslist. Alleenstaande ouders die niet meer dan 18.000 euro per jaar verdienen zullen via de belastingen meer dan 7 euro per opvangdag terugkrijgen, in plaats van 5 euro nu.

De regering wil "werken lonender maken voor een kwetsbare groep met een beperkt inkomen", zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). De maatregel zou 20 miljoen euro kosten.

"Hiermee zetten we een stap voor mensen die het moeilijk hebben, alleenstaanden met kinderen, zodoende dat hun fiscaal
voordeel dat ze al hebben, nog verhoogd wordt, zegt minister van Werk Kris Peeters (CD&V). "Deze mensen hebben het hard te verduren in onze samenleving. Met de maatregel zetten we een stap in de goede richting."

"De regering wil op deze manier werken lonend maken voor een kwetsbare groep met een beperkt inkomen", stelt ook minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). "Werk en gezin combineren moet nu eenmaal makkelijker. Deze maatregelen zijn een hart onder de riem voor alleenstaande werkende ouders", zegt partijgenote Zuhal Demir.