Amerikaanse "Magnum, P.I."-acteur John Hillerman overleden

In Houston is de Amerikaanse acteur John Hillerman overleden. Hij is vooral bekend van zijn rol als Jonathan Higgins, de assistent van detective Tom Selleck in de populaire televisiereeks "Magnum, P.I.".  Hij is 84 jaar geworden.

"Magnum, P.I." is een Amerikaanse televisiereeks uit de jaren 80 over een privédetective op Hawaii, Thomas Magnum (Tom Selleck). Hillerman vertolkt in de serie de rol van Magnums rechterhand, de stijfdeftige, hooghartige Jonathan Higgins. De serie liep acht seizoenen. Voor zijn vertolking werd hij vijf keer genomineerd voor een Golden Globe en vier keer voor een Emmy Award. Hij won beide prijzen één keer.

Hillerman was al jaren een succesvol toneelacteur toen hij in de jaren 70 de overstap maakte naar film en televisie. Hij speelde in meer dan twintig films, waaronder "The Last Picture Show" (1971), "Paper Moon" (1973), "Blazing Saddles" (1974) en "Chinatown" (1974). Ook had hij rollen in tv-series als "Kojak", "Hawaii Five-O" en "The Love Boat".

Hillerman stopte in 1999 met acteren. Hij overleed in zijn huis in de Texaanse stad Houston.