Amerikaanse stand-upcomedian Louis C.K. geeft seksueel wangedrag toe: "Ik heb spijt"

De Amerikaanse stand-upcomedian Louis C.K. geeft het seksueel wangedrag toe waarvan hij beschuldigd wordt. "Ik heb spijt van mijn daden", zegt hij in een verklaring. 

Gisterenavond kwamen vijf vrouwen naar buiten met beschuldigingen aan het adres van de stand-upcomedian. Alle feiten zouden zich hebben afgespeeld in de jaren 90 en het begin van deze eeuw. 

Dana Min Goodman en Julia Wolov zeggen onder meer dat Louis C.K. hen in 2002 na afloop van een comedyfestival had uitgenodigd op zijn hotelkamer. Daar zou hij beginnen masturberen zijn.

Ook drie andere vrouwelijke komieken hebben aan de krant The New York Times verklaard dat Louis C.K. zich in hun bijzijn of tijdens een telefoongesprek begon te bevredigen. 

Ik kan amper vatten wat ik die vrouwen heb aangedaan.

Een reactie bleef gisteren uit, maar die kwam er vandaag wel. De komiek erkent dat de beschuldigingen waar zijn. "Ik kan amper vatten wat ik die vrouwen heb aangedaan", schrijft hij in een verklaring. "Ik heb spijt van mijn daden. Ik ken in mijn lange carrière alles mogen zeggen, maar nu is het tijd om een stap terug te zetten en te luisteren."

Bekend

De 50-jarige Louis C.K. is een van de bekendste stand-upcomedians uit de VS. Hij maakte ook de tv-serie "Louie", waarin hij zelf de hoofdrol speelde. De première van zijn film "I love you, daddy" werd gisteren in New York in allerijl afgelast.