Burgemeester Schaarbeek wil onderzoek over plaats dodelijk ongeval

De burgemeester van Schaarbeek, Bernard Clerfayt, heeft een onderzoek gevraagd naar de plaats waar dinsdagavond een dodelijk verkeersongeval gebeurde. Daarbij kwam een journaliste van De Standaard om het leven. 

Het ongeval gebeurde dinsdagavond rond 23.30 uur op de Haachtsesteenweg. De jonge vrouw werd er in nog onduidelijke osmtandigheden aangereden door een personenwagen. De hulpdiensten trachtten de vrouw nog te reanimeren, maar ze overleed ter plekke aan haar verwondingen.

De autobestuurder die haar aanreed, werd ondervraagd, maar nadien vrijgelaten. De bestuurder bleek niet onder invloed van alcohol of verdovende middelen. Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend om de juiste omstandigheden van het ongeval te achterhalen, onder meer om na te gaan of de auto aan een overdreven snelheid reed.

Onderzoek

Nu vraagt burgemeester Clerfayt dat zijn politiediensten zouden onderzoeken of onder meer de wegbekleding en de wegverlichting een rol zouden kunnen gespeeld hebben bij het ongeval. Op basis van de resultaten van het onderzoek zouden vervolgens aanbevelingen kunnen gedaan worden om de veiligheid op de plaats van het ongeval te verbeteren.

"Zodra we de resultaten hebben, zullen we aan het Gewest vragen om de nodige werken uit te voeren, zodat een dergelijk ongeval zich niet meer kan voordoen", zegt burgemeester Clerfayt, die zich bijzonder geschokt toont door het ongeval.

Bevoegdheid

De Haachtsesteenweg valt onder bevoegdheid van het Brusselse Gewest en de gemeente Schaarbeek kan er niet eenzijdig maatregelen nemen om de toestand aan te passen. Wel is het zo dat het Gewest gisteren reeds contact heeft genomen met de gemeente over de situatie, aldus nog burgemeester Clerfayt.

Meest gelezen