Videospeler inladen...

De Wever: "Ik wist dat men Pol Van Den Driessche hier weer zou bijsleuren"

N-VA-voorzitter Bart De Wever waarschuwt naar aanleiding van de zaak rond mediafiguur Bart De Pauw op het gevaar van "trial by media": "het publiek is daarbij rechter, waarbij wij onze duim naar boven of onder moeten richten. Komt hier een tweede kans?", zo vroeg hij zich af in "De afspraak op vrijdag". 

De Wever waarschuwde voor het amalgaam als gevolg van de "#MeToo"-campagne. "Weinstein is een verkrachter, dat is iets helemaal anders dan vrijpostigheid", zegt de N-VA-voorzitter, die meteen verwees of moest terugkomen op de zaak rond de N-VA-communicatieman Pol Van Den Driessche.

Van Den Driessche moest destijds terugtreden als lijsttrekker na onthullingen over grensoverschrijdend gedrag in zijn periode als journalist. "Hij heeft zich toen geëxcuseerd om zijn vrijpostigheid en is toen door een zwarte periode gegaan. Hij werd toen met Dominique Strauss-Kahn vergeleken, die een verkrachter was".

Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck vond het zeer moedig van Bart De Wever om Van Den Driessche nadien nog een kans te geven binnen de partij, maar was het er niet mee eens dat hij nu een kans krijgt in een machtspositie - Van Den Driessche is lijsttrekker en kandidaat-burgemeester in Brugge, red. -, iets waar de N-VA-voorzitter het niet met eens was: "Het publiek zal oordelen bij de verkiezingen". Hij stelde ook nog de vraag "Stel dat iemand onterecht wordt aangewezen?".

De hele aflevering van "De afspraak op vrijdag" kunt u hier bekijken of hier herbeluisteren.

Meest gelezen