Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

In de wet: op 29 maart 2019 om 23 uur stapt Groot-Brittannië uit de EU

De Britse regering gaat het exacte tijdstip van de brexit opnemen in de speciale uittredingswet. Die wordt volgende week behandeld in het parlement in Londen. De regering wil daarmee critici gerustellen die vrezen dat de brexit zal worden uitgesteld.

Op 19 maart 2019 om 23:00 GMT (middernacht bij ons) trekt het Verenigd Koninkrijk de deur van de Europese Unie definitief achter zich dicht. Dat staat in een amendement bij de speciale EU Withdrawal Bill. Die wordt volgende week in een speciale commissie in het Britse parlement besproken. Premier Theresa May staat in haar eigen partij onder druk van "hardliners" die vinden dat de brexit-onderhandelingen niet snel genoeg opschieten.  

Laat er geen twijfel over bestaan: brexit is happening

"Ik ben vastbesloten om ons land de best mogelijke brexit te geven", herhaalde premier May vanochtend nog eens in de krant The Telegraph.  Door de datum en het exacte tijdstip in een wet te gieten hoopt May de critici  binnen en buiten haar partij de mond te snoeren.  Het amendement wordt gesteund door verschillende partijen. "Laat er geen twijfel over bestaan: brexit is happening", voegt ze er nog een toe. 

Meest gelezen