Belga

Jan Decleir of Land van Fotografie? Hier kunt u dit weekend terecht voor een culturele trip

Op verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op.

Land van Fotografie(laan)

De Land van Waaslaan in Sint-Amandsberg transformeert vandaag tot Land van Fotografie. Tot zonsondergang hangen aan de ramen van 120 huizen in die straat werken van 120 fotografen van bij ons. Daarbij werken van gevierde namen als Michiel Hendryckx, Lieve Blancquaert en Bieke Depoorter. Een eendaagse tentoonstelling voor de snelle beslissers.

Arabische vrouwen in Gent

Niet alleen Wapenstilstand vandaag, maar ook nationale Vrouwendag. Daarom organiseert De Centrale in Gent vandaag het festival AWAN (dat kunt u lezen als Arab Women Artists Now). Vandaag kunt u er kennismaken met vrouwelijke artiesten uit de Arabische wereld. Een concept dat overwaait uit Londen.   

Big Bang, ook in Gent

Net zoals vorige week in Brussel kan je nu zondag op muzikale ontdekkingtocht tijdens het BIG BANG festival. Plaats van afspraak is De Bijloke in Gent. Kinderen kunnen Bach leren kennen, terwijl zangeres Aline Goffin betoverende liedjes brengt.

Jan Decleir en Herman Teirlinck zij aan zij

Vandaag (her)opent het huis van Herman Teirlinck in Beersel. De voormalige woning van de toneelschrijver wordt een schrijversresidentie. Er is ook ruimte voor literaire activiteiten, zo zullen acteurs Jan Decleir en Ann Tuts samen met enkele collega's deze namiddag voorlezen uit het werk van Herman Teirlinck.

STORM aan zee en BRAND in Mechelen

Zowel in Oostende als in Mechelen kunt u naar een jazzfestival dit weekend. Twee festivals met veel jong talent, en nieuw werk speciaal gemaakt voor dit weekend.  

10 jaar NEXT

Na 10 jaar is het festival NEXT een vaste waarde in de regio van Kortrijk, Doornik en Rijsel. Op 15 locaties in België en Frankrijk programmeert het festival opmerkelijke voorstellingen. Dit weekend kunt u zo in Budascoop naar het werk van de Libanees-Amerikaanse kunstenaar Walid Raad gaan kijken.  

Meest gelezen