Kansspelcommissie start onderzoek naar gokwebsite Betway

De Kansspelcommissie start een onderzoek naar de gokwebsite Betway. Uit de Paradise Papers blijkt dat de sponsor van voetbalclub Anderlecht en van de Belgische voetbalbond mogelijk linken heeft met belastingparadijzen en zelfs de Italiaanse maffia. De kansspelcommissie schort de vergunning van Betway niet meteen op, maar start wel een onderzoek.  

Betway heeft officieel zijn hoofdzetel op het eiland Malta, maar dat blijkt nu weinig meer te zijn dan een postbus, schrijft De Tijd. Daarnaast zijn er ook andere linken met belastingparadijzen en worden er vragen gesteld bij de herkomst van het kapitaal van Betway. Onderzoeksjournalist Lars Bové van De Tijd had het vanmorgen in "De ochtend" over mogelijke witwaspraktijken. (Lees meer op Sporza.be)

Betway heeft een vergunning van de Kansspelcommissie en mag dus een legale gokwebsite uitbaten in ons land. De commissie schort de vergunning niet meteen op, maar start naar aanleidingen van de onthullingen wel een onderzoek.

"Wij zijn voorstander van een cleane sector en van transparantie", zegt woordvoerster Marjolein De Paepe. "Onze politiemensen zullen een onderzoek voeren naar eventuele grensoverschrijdende banden met criminele organisaties. We zullen de betrokken partijen ook uitnodigen voor meer informatie."

Voetbalclub Anderlecht zei eerder dat het niet aan hen is om de achtergrond van een bedrijf te onderzoeken. "Wij gingen ervan uit dat alles in orde was omdat Betway een licentie heeft van de Kansspelcommissie om onlinesportweddenschappen te organiseren in ons land", aldus de club.

Meest gelezen