© VRT

"Gisteravond hebben we een nieuwe getuigenis over Bart De Pauw binnengekregen"

Er is gisteravond bij de VRT een nieuwe getuigenis binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag door tv-maker Bart De Pauw. Dat heeft VRT-CEO Paul Lembrechts gezegd in "De ochtend" op Radio 1.

De VRT maakte gisteren bekend dat het de samenwerking verbreekt met De Pauw, nadat verschillende vrouwen naar de vertrouwenspersoon waren gestapt met verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het gaat dan over seksueel getinte sms'en. "Het zijn amoureuze avances die onschuldig starten, maar escaleren en overgaan in een vorm van stalking", aldus Lembrechts.

Het nieuws over Bart De Pauw raakte bekend doordat hij zelf een videoboodschap online zette. Vervolgens liep er in de loop van de avond bij de VRT dus nog een extra getuigenis binnen. Over hoeveel vrouwen het nu gaat in totaal, is niet duidelijk.

Meest gelezen