BELGA/VERGULT

Man die 32-jarige vrouw na date doodde, blijft nog zeker maand in de cel

Een man van 37 uit Ternat, in Vlaams-Brabant, blijft nog zeker een maand in de cel op verdenking van moord op een 32-jarige vrouw. De vrouw werd afgelopen weekend dood gevonden in het huis van de verdachte. Hij had zelf de politie gebeld en zei dat hij een inbreker had dood geslagen. 

De man heeft al verschillende versies van de feiten gegeven. Hij heeft wel bekend, maar in deze zaak lijken er voorlopig meer vragen dan antwoorden te zijn. “Eerst verklaarde mijn cliënt dat hij dacht dat hij belaagd werd. Niet door de vrouw zelf, maar dat zij wel samenwerkte met een inbreker. Later kwam hij met het verhaal dat hij dacht met een transgender te maken te hebben”, zegt advocaat Bart Siffert. “Er is zeker verder onderzoek nodig, we hebben een herverhoor gevraagd en er komt nog een reconstructie”, zegt de advocaat.

Hersenscan

Volgens de advocaat zijn er meerdere redenen waarom de verdachte zo gereageerd heeft. “De afgelopen weken en maanden zijn er een paar incidenten geweest waarbij het hoofd van mijn cliënt hardhandig geraakt werd. Ik wil nu dat onderzocht wordt of er een mogelijke link is tussen hersenschade en de ongepaste en ongewenste reactie die mijn cliënt gehad heeft. Daarom heb ik een hersenscan gevraagd”.