Videospeler inladen...

Olmense Zoo gaat op 18 november weer open    

De Olmense Zoo, in de provincie Antwerpen krijgt een nieuwe erkenning en mag opnieuw de deuren openen. Dat heeft Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) beslist. De minister had in oktober de vergunning  ingetrokken omdat de dieren er niet goed verzorgd werden. De opening voor het publiek is voorzien op zaterdag 18 november. 

Volgens minister Weyts is intussen aan alle opgelegde voorwaarden tegemoet gekomen, met name op het vlak van dierenwelzijn. Er is ook een nieuwe directie, en er komt een adviesraad rond het welzijn van de dieren.

"Ik heb dan ook beslist tot een heropening van de Olmense Zoo", zegt minister Weyts. "Het allerbelangrijkste voor mij in dit dossier is dat de lat inzake dierenwelzijn gevoelig hoger is komen te liggen".

Nieuwe directie

De vorige uitbater Charles Verheyen, laat de teugels in handen van een nieuwe generatie. Tijdens de voorbije weken werd een nieuwe vennootschap opgericht onder de vorm van een VZW, die wordt geleid door zijn kinderen Els en Wim Verheyen en door Koen Van Rompaey, voormalige voorzitter van de vzw Vrienden van de Olmense Zoo. 

"Sinds de vergunning werd ingetrokken hebben de 36 medewerkers hard gewerkt aan de vele opmerkingen", verklaart Wim Verheyen. "We kregen een nieuwe inspectie, en dat leverde een goed rapport op". 

Eerste stap

"Tijdens de komende maanden en jaren herbekijken we grondig onze dierencollectie. Die zal worden ingevuld door een zorgvuldig kweekprogramma. Ongeplande zwangerschappen zullen voor de meeste diersoorten niet meer mogelijk zijn. Met andere woorden: we mikken op een gezond evenwicht tussen de beschikbare infrastructuur en en aantrekkelijk aanbod van dieren, mits garanties voor een prima verzorging", aldus Verheyen.

De opening voor het publiek is voorzien op zaterdag 18 november. 

Meest gelezen