Ongeval met vluchtmisdrijf in Gent, 55-jarige fietser in levensgevaar

In het centrum van Gent is een fietser van 55 zwaargewond geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Volgens getuigen werd de man frontaal aangereden. Het slachtoffer is in levensgevaar. De bestuurder werd intussen opgepakt. Het gaat om een 26-jarige man uit Lanaken.

Het ongeval gebeurde rond 7.30 uur vanmorgen op het kruispunt van de Hoogstraat met de Holstraat, in het centrum van Gent. Volgens getuigen werd de 55-jarige man uit Gent frontaal aangereden door een bestelwagen. 

De bestuurder vluchtte weg en liet het slachtoffer alleen achter.  De man raakte levensgevaarlijk gewond en werd ondertussen overgebracht naar het Sint-Lucasziekenhuis.

De politie spoorde de bestuurder op via camerabeelden en getuigen. Ondertussen werd hij geïdentificeerd en gearresteerd op de snelwegparking van de E17 in Kalken. Het gaat om een 26-jarige man uit Lanaken. De man verschijnt binnen de 24 uur voor de onderzoeksrechter, het parket vraagt zijn aanhouding.

Meest gelezen