Pand DHL vrijgegeven na onderzoek ontmijningsdienst

Op de Nederlandse luchthaven Schiphol is donderdagavond het gebouw van logistiek bedrijf DHL kort voor middernacht weer vrijgegeven.  

Het pand was enkele uren lang ontruimd vanwege een verdacht pakketje, maar de ontmijningsdienst EOD had niets bijzonder in het gebouw aangetroffen. Dat zegt de Koninklijke Marechaussee. Medewerkers van de EOD waren opgeroepen nadat een explosievenhond had gereageerd op het pakje. Tientallen medewerkers van DHL moesten het pand daarna verlaten op last van de autoriteiten. "Op het moment dat een van de honden gaat zitten, dan gaan wij ervan uit dat hij iets geroken heeft dat er niet in hoort. Dan wordt het protocol in werking gesteld en wordt een gebied van 50 meter rondom ontruimd", legde een woordvoerder van de marechaussee uit.

Meest gelezen