Tom Lenaerts: "Verschrikkelijk geschrokken, hoop dat mist snel optrekt"

Televisiemaker Tom Lenaerts reageert "verschrikkelijk geschrokken" op het nieuws rond Bart De Pauw. "Ik hoop dat de mist rond deze verhitte situatie snel optrekt. Daar hebben alle partijen recht op."

Bart De Pauw en Tom Lenaerts. Jarenlang was het een onafscheidelijk duo op de Vlaamse tv. Samen maakten ze onder meer "Schalkse ruiters", "Mannen op de rand van een zenuwinzinking" en "De mol".

"We kennen elkaar al 25 jaar en zijn al even lang goede vrienden", zo zegt Lenaerts in een persbericht. "Van de Bart die ik al zo lang ken, kan ik mij onmogelijk inbeelden dat hij andere mensen opzettelijk zou willen kwetsen. Tegelijk besef ik dat de VRT niet het bedrijf is om zulke ingrijpende beslissingen licht of op basis van geruchten te nemen."

Van de Bart die ik al zo lang ken, kan ik mij onmogelijk inbeelden dat hij andere mensen opzettelijk zou willen kwetsen. 

Lenaerts hoopt in de eerste plaats "dat de mist boven deze verhitte situatie snel optrekt". "Wat de feiten en hun gevolgen ook mogen zijn, alle betrokken partijen hebben recht op een zo sereen mogelijke sfeer om ze te behandelen."

"Als vriend van Bart leef ik mee met de situatie waarin zijn gezin momenteel zit. Daarmee wil ik niets afdingen op de pijn die mensen ervaren in situaties waar bepaalde grenzen werden overschreden, of op hun recht om daar in een veilig klimaat over te spreken."

Meest gelezen