Toonden dieven berouw door gestolen puppy terug te brengen?

Juwelen, een laptop, een iPad én een 8 weken oude hond. Dat was de buit van een diefstal begin deze week bij het gezin Hood in Melbourne, Australië. En het was vooral het meenemen van hond Sacha, de nieuwe beste vriend van kleuter Maia, wat het meest pijn deed. Het gemis van de hond haalde snel de nationale media. Met succes. De dieven brachten het dier veilig en wel terug.

"We hadden Sacha nog maar een week, maar ze maakte al volledig deel uit van ons gezin. Ze was de beste vriend geworden van mijn dochter. Ze vielen zelfs samen, dicht bij elkaar, in slaap", aldus vader Ryan Hood na de diefstal in het Australische tv-programma "Today", "Het is een moeilijke situatie nu, zeker voor Maia. De eerste nacht na de diefstal had ze nachtmerries. Hoe moet je eigenlijk aan een 4-jarige uitleggen hoe zoiets kan gebeuren?"

Moeder Elena op ABC News: "We zijn allemaal zo verdrietig. Ons hart is gebroken. Het interesseert me niet of de gestolen goederen teruggevonden worden, zolang als de hond maar terugkomt."

De zoektocht van de politie draaide op niets uit. Maar gisterenochtend stond de puppy plots terug aan de hondenkennel. Het was moeder Hood die, terwijl ze koffie maakte, iets zag bewegen in de tuin. Het bleek Sacha te zijn.

Vader Hood reageerde daarna opnieuw in het tv-programma "Today": "We denken dat wie haar meegenomen heeft ofwel een geweten heeft, ofwel gewoon bang geworden is en haar over het hek gezet heeft. Maar eigenlijk doet dat er niet toe. We zijn vooral blij dat ze terug is. Onze dochter was evenzeer in extase als de hond, die in goede gezondheid verkeert. En nee, de andere gestolen goederen zijn nog niet teruggevonden."

Politieagent Adam Leggo: "Het was van het begin al vreemd dat de dieven de hond meegenomen hebben. Wat moet er door hun hoofd gegaan zijn? Het moet een ingeving van het moment zelf geweest zijn. Iets stelen, dan die hond zien en haar maar meepakken."

De politie bleek alvast erg tevreden met de terugkeer van de hond: