Videospeler inladen...

Trump aangekomen in Vietnam

De Amerikaanse president Donald Trump is aangekomen in Vietnam. Hij spreekt er de leiders van de APEC-landen toe, een vereniging van Aziatische landen en landen die aan de Grote Oceaan grenzen. Nadien trekt president Trump naar de Filippijnen.  

In zijn toespraak klaagt de Amerikaanse president de scheefgetrokken handelsrelatie met heel wat APEC aan. APEC staat voor Asia-Pacific Economic Cooperation, een vereniging van Aziatische landen en landen die aan de Grote Oceaan grenzen.

Amerika voert immers heel wat meer in dan het zelf uitvoert naar die landen. 'Dat kost Amerika jobs', aldus Trump. President Trump trok zich eerder dit jaar al terug uit een handelsakkoord met 12 APEC landen omdat het Amerikaanse belangen zou schaden.  Trump haalde in zijn toespraak ook nog eens indirect uit naar Noord-Korea.  

Volgens het Witte Huis komt er vandaag geen ontmoeting met zijn Russische collega Vladimir Poetin. De Amerikaanse president Trump zal na zijn bezoek aan Vietnam ook nog de Filipijnen bezoeken.

Meest gelezen