Videospeler inladen...

VRT-CEO: "Als De Pauw in plaats van ontkenningsgedrag te vertonen, misschien eens een knieval doet"

Paul Lembrechts, de gedelegeerd bestuurder van de VRT, zou het een "bijzonder mooie geste vinden naar de slachtoffers, mocht Bart De Pauw echt zijn excuses aanbieden voor wat zich de voorbije jaren heeft voorgedaan". Dat liet Lembrechts optekenen in "Terzake".

Paul Lembrechts kwam in de studio van "Terzake" tekst en uitleg geven bij de beslissing om de samenwerking met televisiemaker Bart De Pauw per direct stop te zetten na diverse meldingen van grensoverschrijdend gedrag.

Volgens hem zijn de feiten waarvan sprake in de meldingen "voldoende ernstig en erg voor de betrokkenen die het hebben meegemaakt". "Dit is van die aard dat wij als VRT - een huis van vertrouwen - dat wij dat vertrouwen hoog willen houden. Als dat vertrouwen door iemand op die manier geschaad wordt, heb ik geen andere keuze dan daar tegen op te treden."

Bart De Pauw stelde eerder vandaag dat hij "is opgepakt en opgehangen zonder verhoor". VRT-CEO Lembrechts reageert: "Mijn advies zou vandaag zijn - en ik denk dat dat een bijzonder mooie geste zou zijn naar de slachtoffers toe -: als Bart De Pauw in plaats van een continu ontkenningsgedrag te vertonen, misschien een keer een knieval doet en echt zijn excuses aanbiedt voor wat er zich heeft voorgedaan de voorbije jaren."

Ten slotte doet Lembrechts nog een oproep naar de kijkers. "Ik hoop dat de kijkers van de VRT begrijpen dat je als eindverantwoordelijke van dit huis dit soort beslissing niet neemt op basis van anekdotische elementen. Ik zou morgen nog hetzelfde doen als wat ik gisteren gedaan heb."

Meest gelezen