©Edwin Janssen

Weet u hoeveel kamers de Kamer telt? Vraag het aan Evi Hansen

De Kamer van Volksvertegenwoordigers en productiehuis Hotel Hungaria hebben de handen in elkaar geslagen voor een campagne op Facebook en YouTube. Aan de hand van een 20-tal filmpjes worden er een aantal thema's belicht, met presentatoren Evi Hanssen en Adrien Devyver als gids.

"Dit gebeurt op vraag van de Kamer", vertelt Philippe Lenaerts van productiehuis Hotel Hungaria. "We hebben een 20-tal thema's afgeklokt, gaan de van een ietwat droog 'hoe komt een wet tot stand?' tot het meer ludieke 'hoeveel kamers telt de Kamer? ' of 'zit er een bunker onder het parlement'?"

"Iedereen die in de Kamer rondloopt, kan figureren", aldus Lenaerts: "medewerkers, parlementsleden, tolken, zetelmakers, noem maar op."

Het doelpubliek is jong. Getuige daarvan de keuze voor Facebook en YouTube als kanaal. "Jongeren hebben zichtbaar weinig kennis over wat er in de Kamer gebeurt en weten niet hoe dat apparaat werkt", vertelt Evi Hanssen aan VRT NWS. "Ik hoop op een speelse en toffe manier te kunnen tonen hoe dit apparaat werkt."