"Schat, ik ben thuis! Oei, er is helemaal geen schat…"

11 november is niet alleen de dag dat Wapenstilstand gevierd wordt, het is ook de dag dat vrijgezellen zichzelf in het zonnetje zetten. Aanvankelijk gestart als een feestdag voor Chinese jongeren, blijken de afgelopen jaren steeds meer singles over de hele wereld deze dag aan te grijpen om de charme van het alleen zijn te onderstrepen. Vaak gebeurt dat met de nodige humor en zelfspot -"Alleen zijn is niet hetzelfde als eenzaam zijn. Of toch wel?"-, zoals moge blijken uit onderstaande selectie van tweets over het vrijgezellenleven. Die wisselen we af met wat een aantal beroemdheden op een gegeven moment in hun leven van hun singlestatus vonden.

Rihanna: "Mannen moeten altijd gepamperd worden. Op welk moment dan ook moet je hun ego strelen. Ik doe dat liever bij mijn familie. Ik doe dat liever in mijn job. Op dit moment heb ik geen zin om dat aan een man te geven." (T Magazine, oktober 2015)

Angelina Jolie: "Ik hou er niet van om single te zijn. Het is niet iets wat ik wilde. Het is gewoon hard. Soms lijkt het alsof ik het allemaal aankan, maar in werkelijkheid probeer ik gewoon de dagen door te komen." (Sunday Telegraph, september 2017)

Jon Hamm ("Mad Men"): "Ik heb vrede met het alleen zijn. Ook al is het moeilijk. Zeker als je lange tijd een relatie gehad hebt. Dan is het echt wel moeilijk. It sucks!" (InStyle, juni 2017)

Auteur Mandy Hale: "Er zullen slechte dagen zijn en dagen dat je het haat om single te zijn. Dagen dat je zit te wachten op wat dan ook. Je stelt je levensdoel in vraag en dat maakt je soms een beetje kwaad." (The Christian Post, februari 2016)

Gillian Anderson ("The fall"): "Dat ik alleen ben, schrikt me niet af. Net als het feit dat het me niet interesseert om met iemand iets te beginnen, van wie ik weet dat het toch niet zal lukken. Soms wijst men me erop dat iemand er zo goed uitziet. Wel ik ben totaal niet geïnteresseerd in het uiterlijk van iemand." (The Guardian, januari 2016)