Videospeler inladen...

"Waarschijnlijk is het parket zelf met een onderzoek naar De Pauw gestart"

Een onderzoeksrechter uit Mechelen en het parket hebben in VRT-gebouw in Schaarbeek een huiszoeking uitgevoerd. "Waarschijnlijk is het parket zelf met een onderzoek naar Bart De Pauw gestart op basis van de informatie die de voorbije dagen in de media is gekomen", zegt VRT-journalist Caroline Van den Berghe.

De speurders van het gerecht in Mechelen zijn neergestreken in het omroepgebouw van de VRT. De huiszoeking ging van start even voor 18 uur en was omstreeks 22 uur afgelopen.

"Het gaat om een zogenoemde afstapping door het gerecht in Mechelen. Waarom Mechelen. Dat kan te maken hebben met de woonplaats van Bart De Pauw of met de plaats waar zijn productiehuis is gevestigd, allebei in Mechelen. De onderzoeksrechter uit Mechelen is hier ter plaatse en ook het parket", zegt Caroline Van den Berghe.

"Ze willen in de eerste plaats de VRT-CEO Paul Lembrechts horen en mensen van de dienst preventie van de VRT. Ze willen meer informatie over het dossier van de VRT over grensoverschrijdend gedrag door Bart De Pauw", aldus Van den Berghe.

De voorbije weken zijn verschillende actrices naar de VRT gestapt om hun verhaal over grensoverschrijdend gedrag door Bart De Pauw te doen. "Het parket wil wellicht bij die actrices geraken om hun verhaal te horen."

Het parket wil wellicht bij de actrices die getuigd hebben, geraken

Het is nog niet duidelijk of het parket het onderzoek zelf is gestart of in actie is geschoten na een klacht.

"We weten niet of dit onderzoek is opgestart na een klacht. Dat zou kunnen. Waarschijnlijk is het zo dat het parket het onderzoek ambtshalvelijk zelf heeft opgestart. Stalking is geen klachtmisdrijf. Het parket kan op basis van de informatie die de voorbije dagen in de media kwam zelf een onderzoek opstarten. Dat is het meest waarschijnlijke. Als het gaat om dit misdrijf, dan staat daar maximum twee jaar op", besluit Van den Berghe.

Meest gelezen