Video player inladen ...

Brand bij ENGIE Electrabel in Drogenbos onder controle: "Geen gevaar meer voor gezondheid en milieu"

Bij ENGIE Electrabel in Drogenbos bij Anderlecht heeft een brand gewoed die veel rookhinder heeft veroorzaakt. De brand is intussen helemaal onder controle. De brandweer van Brussel meldt dat alle preventieve veiligheidsmaatregelen die eerder gevraagd werden, mogen worden opgeheven.  De op- en afritten van de Brusselse Ring ter hoogte van Anderlecht-Industrie (uitrit 17) zijn opnieuw open.

De brand bij ENGIE Electrabel in Drogenbos is rond 10 uur ontstaan in een containers die lithiumbatterijen bevatte. De brand is intussen onder controle, maar veroorzaakt nog altijd rookhinder.

Er waren dampen vrijgekomen die licht toxisch zijn en in de richting van Brussel dreven.  De brandweer van Brussel meldt dat de metingen van de luchtkwaliteit in Brussel normale resultaten geven en dat de preventieve veiligheidsmaatregelen opgeheven worden.

In Drogenbos werd het gemeentelijke rampenplan afgekondigd. Omwonenden kregen de raad ramen en deuren gesloten te houden, net als de bestuurders die op de Brusselse Ring reden. Op de Ring werden de afritten Anderlecht-Industrie in beide richtingen gesloten, maar intussen zijn ze opnieuw open.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er vielen geen gewonden.