PA Wire/Press Association Images

Britse regering voor de rechtbank

De Britse regering moet zich voor de rechtbank verantwoorden omdat ze onvoloende doet tegen luchtvervuiling.  

De milieubeweging ClientEarth heeft klacht ingediend tegen de nalatigheid van de regering. Het is al de derde keer dat een geding daarvoor wordt aangespannen. In de twee vorige rechtszaken verloor de regering. ClientEarth is boos omdat de conservatieve regering terugkomt op een actieplan dat tegen 2020 schone wijken moest realiseren in vijf grootsteden. Ze weigert ook iets te doen aan 45 gemeenten met grote luchtbezoedeling, en aan een schoonmaak in Wales. De steden Leicester en Oxford klagen dat de problemen bij hen bewust onderschat zijn om geen bijkomende steun te moeten verlenen. ClientEarth dringt ook aan op schonere vormen van vervoer, en viseert vooral dieselwagens.

Meest gelezen