Ellen Page in haar rol van Kitty Pryde.
Belga

Ellen Page verwijt "X-men"-regisseur Brett Ratner homofoob gedrag

De Amerikaanse actrice Ellen Page heeft in Facebookpost regisseur Brett Ratner beschuldigd van homofobisch gedrag. Beiden stonden samen op de set van "X-Men: The last stand" toen ze 18 jaar was. "Je zou met haar moeten neuken om haar te laten beseffen dat ze lesbisch is", zou Ratner gezegd hebben tegen een tien jaar oudere vrouwelijke collega over Page.

Voor Page, nu 30 en vooral bekend van haar bejubelde rol in "Juno", was de mentale impact groot.  Ze schaamde zich en noemt het een "gemene manipulatie".

Page is inderdaad lesbisch, maar outte zich pas drie jaar geleden. Toen ze als jong meisje met Ratner werkte, was ze nog niet geout. "Ik voelde me in mijn eer geschonden toen dit gebeurde. Deze man, die me gecast had, startte de maandenlange opnames met dit gruwelijk pleidooi dat niemand tegensprak. Hij outte me zonder aan mijn welzijn te denken, een daad die we allemaal erkennen als homofobisch", stelt Page.

Hij outte me zonder aan mijn welzijn te denken

Anna Paquin, die in "X-men" het personage Rogue speelde, bevestigt het verhaal: "Ik was daar op het moment van die uitspraak. Ik steun je."

Page vertelt ook een verhaal van seksuele intimidatie, maar dan over een andere (anonieme) regisseur die met haar uit ging eten om haar vervolgens onder tafel te betasten. Ze was toen 16 en kon ontsnappen. "Het was een pijnlijke realisatie: mijn veiligheid was niet gegarandeerd op het werk."

Lees hier de volledige Facebookpost van Page:

Tegen Ratner (48) loopt een beschuldiging van verkrachting van een voormalige medewerkster. De regisseur is alvast naar de rechtbank getrokken en klaagt de vrouw aan wegens smaad. Actrice Olivia Munn liet dan weer aan de Los Angeles Times weten dat Ratner voor haar ogen masturbeerde op de set van "After the sunset".

AP

Meest gelezen