AP

G.I. Joe maakt Barbie het hof

Het Amerikaanse speelgoedbedrijf Hasbro heeft een overnamebod gedaan voor concurrent Mattel. De deal zou leiden tot een speelgoedreus met onder meer de merken My Little Pony, G.I. Joe, Monopoly en Nerf van Hasbro en Barbie, Fisher-Price en Hot Wheels van Mattel.

Het nieuws over een mogelijke overname staat te lezen in de Amerikaanse krant "The Wall Street Journal". Verdere details over de toenadering tussen de grootste twee speelgoedproducenten in de Verenigde Staten zijn niet bekend. Het is ook niet zeker of het effectief tot een deal komt. De twee bedrijven weigeren te reageren op de geruchten. Wel bekeken ze in 2015 al eens de mogelijkheid van een fusie.

Hasbro heeft een marktwaarde van ongeveer 11 miljard dollar, na een stijging van de aandelenkoers met bijna 18 procent sinds begin van 2017. Mattel doet het een pak slechter: het moest dit jaar al 47 procent prijsgeven en wordt gewaardeerd op 4,8 miljard dollar. Het afgelopen kwartaal leed de maker van Barbies hard onder het faillissement van speelgoedwinkelketen Toys "R" Us en kondigde het besparingen aan. Het bedrijf is dus kwetsbaar voor overnames.

Meest gelezen