Videospeler inladen...

Huiszoeking op de VRT in onderzoek naar beschuldigingen aan adres Bart De Pauw

Er heeft vanavond een huiszoeking plaatsgevonden in de VRT-gebouwen. De huiszoeking -die van 18.30 uur tot 22 uur heeft geduurd- maakt deel uit van een onderzoek van het parket van Antwerpen naar de beschuldigingen aan het adres van televisiemaker Bart De Pauw. De CEO van de VRT Paul Lembrechts werd gehoord, net als enkele medewerkers van de preventiedienst. Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een onderzoek tegen de VRT.

Speurders van het parket van Antwerpen afdeling Mechelen hebben in de gebouwen van de VRT een huiszoeking uitgevoerd. Eerder deze week had de VRT het contract met De Pauw onderbroken naar aanleiding van grensoverschrijdend gedrag.

Bij de preventiedienst van de VRT waren getuigenissen binnengekomen. Volgens CEO Paul Lembrechts was het steeds hetzelfde patroon dat terugkeerde: amoureuze avances die onschuldig starten maar escaleren en overgaan in een vorm van stalking. Zo zou het om honderden sms'en gaan, aldus Lembrechts. "Het gaat niet enkel om een kleine, flirterige boodschap. Het zijn expliciete en pornografisch getinte berichten."

Het parket van Antwerpen onderzoekt de zaak nu. Bij de huiszoeking was men op zoek naar meer informatie over de personen die hebben getuigd tegen De Pauw, alsook naar meer informatie over het bredere dossier. Zo zou men wellicht zelf contact willen opnemen met die personen. De VRT werkte mee aan het onderzoek.

CEO VRT: "Ik kom mij aanmelden"

CEO van de VRT Paul Lembrechts werd vanavond op de hoogte gebracht van de huiszoeking, zo vertelde hij bij het binnenkomen van het gebouw. "Ik ben net gecontacteerd geweest door Diane Waumans (de manager beroepsethiek en integriteit van de VRT), die me zei dat er een huiszoeking wordt uitgevoerd op de VRT. Toen ben ik opgebeld door de onderzoeksrechter. Ik kom mij aanmelden", aldus VRT-CEO Paul Lembrechts toen.

Meest gelezen