AFP or licensors

Kroatische regering overleeft motie van wantrouwen

De Kroatische regering heeft zopas een motie van wantrouwen overleefd.  

De sociaal-democratische oppositie wou het ontslag van de regering omdat die volgens haar de schuldencrisis mismeestert die heerst bij de grootste Kroatische pirvé-onderneming Agrokor. Ze beschuldigt de regering ervan dat bij een kapitaalsinjectie met buitenlandse investeringen bewust informatie was achtergehouden en sommige kredietverleners een voorkeursbehandeling kregen. In april had de conservatieve regering een noodwet aangenomen om in de voedingsreus te stappen. Agrokor is de grootste werkgever in de hele Balkan. Schulden en kapitaalsgebrek dreigden de hele economie van Kroatië in duigen te doen vallen. De regering haalde het nog vrij makkelijk na twaalf uur debat met 78 tegen 59 stemmen.