Copyright: AP

Lidl neemt snacktomaten uit de rekken na vondst giftig bestrijdingsmiddel

De warenhuisketen Lidl heeft alle verpakkingen "snack tomaatjes in emmer" van 500 gram uit de rekken gehaald, nadat in een filiaal in Temse een zakje met een giftig bestrijdingsmiddel is teruggevonden in een emmertje. Het is onduidelijk hoe het middel in het emmertje terecht gekomen is.

 Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt een vergiftigd doosje tomaten uit het Lidl-filiaal in Temse. Een klant ontdekte daar afgelopen week een zakje giftig bestrijdingsmiddel onderaan een emmertje met kerstomaten. "Het gaat om een substantie die helemaal niet in voedingswaren hoort", verduidelijkt het parket. "We onderzoeken nu of er kwaad opzet in het spel is."

Een klant van het Lidl-filiaal in Temse merkte afgelopen week een zakje met een vreemde substantie op in een emmertje snacktomaatjes. De klant verwittigde de winkelverantwoordelijke, die op haar beurt klacht indiende bij het parket van Oost-Vlaanderen. Dat is intussen een onderzoek gestart. Het gaat vermoedelijk om een bestrijdingsmiddel.

De klant die het zakje opmerkte heeft dat meteen aan een winkelverantwoordelijke gemeld, die klacht indiende. "We onderzoeken nu of het om kwaad opzet gaat. Mogelijk heeft een klant het gif in het doosje gestoken", zegt het parket Oost-Vlaanderen. "Maar het kan ook om een productiefout gaan. De andere bakjes met kerstomaten zijn gecontroleerd. Het gaat om 1 doosje met 1 zakje vergif erin", bevestigt het parket.

Lidl heeft alle loten gecontroleerd en heeft de kerstomaten uit de handel gehaald. Het parket vraagt ondertussen aan eventuele getuigen om zich te melden via het gratis nummer 0800/303.00.