AFP or licensors

Mexicaanse baby van 10 maanden weegt 28 kilogram

Luisito, een Mexicaanse baby van tien maanden, weegt op tien maanden 28 kilo. Wat de oorzaak is van zijn overgewicht is voorlopig nog niet duidelijk.

Bij zijn geboorte op 16 december 2016 had Luis Manuel Gonzales een normaal gewicht van 3,5 kilo. Na twee maanden woog hij al tien kilo, de daaropvolgende acht maanden verdubbelde zijn gewicht nog eens. "Ik dacht dat het kwam omdat ik goede melk had", zegt zijn 24-jarige moeder Isabelle Pantoja.

"In de eerste maand zagen we dat hij niet meer in zijn kleren kon, en moesten we hem al kleren voor kinderen van 2 à 3 jaar aantrekken. Bij zijn eerste vaccin, op zijn twee maanden, woog hij al zo'n 9 à 10 kilo. Toen zei de kinderarts dat dit onderzocht moest worden."

De vader van het jongetje verdient maar 200 dollar per maand. Het koppel maakte daarom een Facebookpagina en een bankrekening aan om donaties te ontvangen voor de medische hulp voor hun kind. "Soms moeten we hem drie of vier keer per week naar het ziekenhuis brengen." 

Medische aandoening

Mogelijk lijdt Luisito aan het Prader-Willi-syndroom, waarbij kinderen vanaf kleuterleeftijd een onverzadigbare eetlust hebben, maar ook een verstandelijke beperking en slappe spieren.

De ouders van het jongetje werden een maand geleden gecontacteerd door chirurg Silvia Orozco. Zij stelde dat hij onder meer een vette lever heeft en daardoor in levensgevaar is. Maar hij kan nog geholpen worden. Orozco hoopt dat de lopende onderzoeken zullen bevestigen dat de baby niet aan Prader-Willi-syndroom lijdt, en zijn overgewicht via een hormonale behandeling kan behandeld worden.

Momenteel krijgt Luisito enkel magere melk, moedermelk en groenten- en fruitpapjes.

Meest gelezen