Originele zanger van Faith No More is overleden

De Amerikaanse zanger Chuck Mosley is donderdag op 57-jarige leeftijd overleden. Mosley was van 1984 tot 1988 de frontman van de metalband Faith No More. Hij zong op de doorbraakalbums "We care a lot" en "Introduce yourself".

De voorganger van zanger Mike Patton bij de Amerikaanse metalband Faith No More is op 57-jarige leeftijd overleden. Chuck Mosley is donderdag gestorven "aan de gevolgen van een verslaving", meldt de familie van Mosley.

Faith No More brak in 1987 door met de single "We care a lot", het titelnummer van het debuutalbum van de band uit 1984. Mosley zong ook nog op het tweede album van de groep: "Introduce yourself".

In 1988 werd Mosley uit de band gezet en vervangen door Mike Patton. Met Mike Patton beleefde Faith No More zijn definitieve doorbraak met het album "The real thing". De groep stond na de release van dat album op de grootste festivals ter wereld.