Videospeler inladen...

Relletjes aan Brusselse beurs na WK-kwalificatie Marokko

Na afloop van de kwalificatiematch voor het Wereldkampioenschap Voetbal tussen Marokko en Ivoorkust hebben een 300-tal mensen vanavond keet geschopt in het centrum van Brussel.  

Marokko won met 0-2 op het veld van Ivoorkust en plaatste zich op die manier voor het WK van aanstaande zomer in Rusland. Na afloop van de wedstrijd verzamelden zich zo'n 300 mensen op de Stalingradlaan om de overwinning te vieren.

Van daar trokken ze naar het Beursplein maar daar sloeg de sfeer om en begonnen minstens een deel van de supporters de voorbereidingen voor Winterpret te vernielen. De Brusselse politie besloot daarop met het waterkanon tussen te komen en de supporters terug te drijven.

De politie probeert de gemoederen nu te bedaren zodat de rust kan weerkeren maar intussen is op het Fontainasplein ook een wagen in brand gestoken. Er vielen geen gewonden en voorlopig is ook nog niemand opgepakt.
 

Meest gelezen