Theo Francken haalt fel uit naar The Washington Post

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) haalt in een reeks tweets fel uit naar de Amerikaanse kwaliteitskrant The Washington Post. Hij neemt aanstoot aan de omschrijving "anti-immigratie-hardliner". "Wat een foute en valse belediging", schrijft Francken. The Washington Post heeft de bemerkingen van Francken nu aan het stuk toegevoegd.

Het artikel in kwestie gaat over de Grote Moskee in Brussel. Die wordt gelinkt aan extremisme en radicalisering. Francken wordt in het stuk omschreven als een "anti-immigratie-hardliner".  De staatssecretaris noemt dat een "foute en valse belediging" en gebruikt in zijn reactie de hashtag #fakenews

"Ik ben niet anti-immigratie, ik ben wel voor een ander, duidelijk en kordaat migratiebeleid en wel 100 procent tegen een laissez-faire-, laissez-passer-migratiebeleid van onduidelijkheid en willekeur. En ik werk in die richting met de steun van een heel groot deel van onze bevolking", aldus Francken, die zich rechtstreeks richt tot de krant.

(Lees voor onder de tweets.)

De tweets werden ook opgemerkt door Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. "Bedankt om dat duidelijk te maken. De enige anti-immigratiepartij in België is Vlaams Belang", reageert hij.

Aangepast

The Washington Post heeft zijn tekst intussen aangevuld met de bemerkingen van Francken erbij. Francken heeft de krant daarvoor bedankt.

Meest gelezen