Uitslaande brand vergalt opening carnavalsseizoen in Maastricht

Er is een grote brand uitgebroken in de buurt van het Vrijthof in Maastricht. 20.000 carnavalsvierders op centrale plein in de Nederlandse stad zijn ontruimd door de ordediensten.

In een woning boven een kebabzaak aan de Platielstraat in Maastricht in het zuidoosten van Nederland woedt zaterdagavond een zeer grote brand. De brandweer heeft alarm geslagen omdat de vuurhaard vlakbij het overvolle Vrijthof gelegen is.

Op het Vrijthof waren bij het uitbreken van de brand zeker 20.000 carnavalsvierders voor de opening van het Nederlands-Limburgse carnavalsseizoen. Het feest is inmiddels zoals gepland gestopt. Veel feestgangers bleven hangen, anderen zwermen uit over de binnenstad.

De brandweer heeft grote moeite de brandhaard te bereiken, mede omdat de Platielstraat in de oude Maastrichtse binnenstad nauw en slecht bereikbaar is. De Platielstraat en het naburige Amosplein zijn belangrijke uitgaanscentra in de stad.

Volgens een woordvoerder van de politie worden extra agenten ingezet om delen van Vrijthof en de Platielstraat te ontruimen. Op die manier probeert de politie meer ruimte te creëren voor de brandweer. Volgens getuigen is er sprake van een chaos. "Mensen worden van links naar rechts gestuurd door de politie."

De hulpdiensten hebben de zijstraat van het Vrijthof, waar de uitslaande brand woedt, afgezet. Omliggende cafés zijn ontruimd. In elk café zaten honderden mensen, aldus getuigen. De politie zet veel dienders in om de duizenden feestgangers en nieuwsgierigen weg te sturen. Niemand raakte gewond. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Meest gelezen