Volgens Trump voelt Poetin zich "erg beledigd" door geruchten over inmenging

De Russische president Vladimir Poetin voelt zich volgens zijn Amerikaanse collega Donald Trump beledigd door de beschuldigingen van Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De twee staatshoofden zouden het daarover hebben gehad tijdens de korte gesprekjes die ze voerden op de economische top in Da Nang, Vietnam.   

Tot een echt onderhoud tussen beide presidenten kwam het niet in Vietnam, maar een drietal korte informele babbels konden ze toch voeren. Kennelijk kwam daarin de vermeende Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen ter sprake.

Aan boord van het presidentiële vliegtuig Air Force One zou Trump meegereisde journalisten hebben verteld dat Poetin bij elke ontmoeting ontkent dat er sprake is geweest van Russische inmenging. "Elke keer dat hij me ziet, zegt hij: 'Ik heb dat niet gedaan'. En ik geloof, ik geloof het echt wanneer hij me zegt dat hij het meent."

Trump zei de journalisten nog dat hij denkt dat Poetin "erg beledigd" is door de aantijgingen. "En dat is geen goede zaak voor ons land, want het zou ons erg helpen om goeie banden met Rusland te onderhouden in het kader van de spanningen met Noord-Korea, ons grootste probleem op dit moment."

Aanhoudend binnenlands politiek conflict in de VS

Vladimir Poetin

Poetin gaf in Da Nang ook een persconferentie waarin hij de geruchten en beschuldigingen over Russische inmenging afdeed als "onzin". Volgens Poetin zijn ze het bewijs van een "aanhoudend binnenlands politiek conlict" in de VS.

In de VS zelf gaat het onderzoek van speciale aanklager Robert Mueller naar mogelijke Russische beïnvloeding intussen gewoon voort. Eind vorige maand klaagde Mueller nog drie ex-raadgevers van Trump aan, onder wie ook zijn voormalige campagneleider Paul Manafort.

Meest gelezen