Zender FX zet samenwerking met komiek Louis C.K. stop

De Amerikaanse televisiezender FX zet de samenwerking  stop met Louis C.K., een van de bekendste stand-upcomedians uit de Verenigde Staten, en zijn productiehuis Pig Newton.

Dat doet de zender, waarvoor C.K. onder meer de succesvolle comedyreeks "Louie" maakte, nadat de komiek de beschuldigingen van vijf vrouwelijke collega's over seksueel grensoverschrijdend gedrag had bevestigd. Eerder op vrijdag had Louis C.K. al toegegeven dat de beschuldigingen die tegen hem geuit zijn, kloppen. "De verhalen zijn waar. Ik vergeef mezelf niets van wat ik gedaan heb. En dat moet ik verzoenen met wie ik ben", zei de komiek in een mededeling. "Ik heb berouw voor mijn daden. Ik heb tijdens mijn lange en fortuinlijke carrière altijd gepraat en alles wat ik wilde gezegd. Nu zal ik een stap terug zetten en uitgebreid de tijd nemen om te luisteren."

Ook de streamingdienst Netflix trok al de stekker uit een geplande stand-upcomedyspecial met de komiek en het filmbedrijf The Orchard schrapte de release van C.K.'s laatste film "I love you, daddy" na de beschuldigingen. Die hebben betrekking op feiten die zich eind de jaren negentig en in het begin van deze eeuw voordeden. Zo beschrijven Dana Min Goodman en Julia Wolov dat Louis C.K. hen in 2002 na afloop van een comedyfestival had uitgenodigd op zijn hotelkamer, waar hij begon te masturberen. Ook drie andere vrouwelijke komieken hebben aan de krant New York Times verklaard dat Louis C.K. zich in hun bijzijn of tijdens een telefoongesprek begon te bevredigen.

Meest gelezen