"Calamity" wordt laureaat van de internationale kortfilmwedstrijd te Leuven

Op het holebi-filmfestival in Leuven is de Belgische kortfilm "Calamity" laureaat geworden van de internationale kortfilmwedstrijd.  

Er waren 160 inzendingen en uit uit de vijf genomineerden koos het publiek de film van Maxime Feyers en Sévérine De Streyker. In Calamity raakt een gezin op drift door het nieuwe vriendinnetje van de jongste zoon. De ouders porberen met alle middelen te verhinderen dat hij gaat trouwen met een transgender. Het Holebifestival loopt tot 3 december in elf steden en gemeenten. Maar de organisatie is onzeker geworden, omdat vanaf volgende jaar de Vlaamse regering het cultuurbeleid overneemt van de provincies. Een subsidie-aanvraag heeft totnogtoe geen antwoord gekregen van de Vlaamse ambtenarij.

Meest gelezen