Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

"Dump Trump" en "Weg met VS-imperialisme": Protest in Manilla tegen komst Trump

In de Filipijnse hoofdstad Manilla is enkele uren voor de aankomst van de Amerikaanse president Donald Trump protest uitgebroken. De betogers verbrandden Amerikaanse vlaggen en riepen "Dump Trump". Ze hebben al aangekondigd dat ze van plan zijn om nog te protesteren.

De Filipijnen is de laatste bestemming waar Trump halt houdt tijdens zijn reis door Azië. Hij zal er zijn eerste top van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN) bijwonen.  

Linkse betogers hielden een optocht naar de streng beveiligde plaats waar de bijeenkomst plaatsvindt. Ze riepen anti-Amerikaanse slogans en er waren spandoeken te zien met "Dump Trump", "Verban Trump uit de Filipijnen" en "Bestrijd Trump, fascisme en imperialisme".   

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Op ongeveer een kilometer van hun bestemming werden de betogers tegengehouden door de oproerpolitie. Toen ze probeerden de barricade te doorbreken, werden ze teruggedreven. De politie zette het waterkanon in.    

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Trump zal in Manilla ook de omstreden Filipijnse president Rodrigo Duterte ontmoeten. De leden van het Amerikaanse hebben van Trump geëist dat hij de mensenrechtenschendingen zal bespreken waaraan Duterte zich schuldig maakt. Maar het Filipijnse staatshoofd zelf verklaarde gisteren in Vietnam dat hij niet verwacht dat dat zal gebeuren.  

Meer nieuws