Bart De Pauw: "Ben tot inzicht gekomen dat mijn manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt"

Bart De Pauw zegt dat hij tot het inzicht is gekomen dat zijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt. Hij excuseert zich via zijn advocaat bij iedereen die zich door hem geïntimideerd zou hebben gevoeld en belooft dat dat niet meer zal gebeuren.

De advocaat van Bart De Pauw meldt in een persbericht dat het gerechtelijke onderzoek naar zijn cliënt de mogelijkheid biedt om sereen en met een correcte analyse van de feiten verweer te kunnen bieden tegen de keiharde aantijgingen die in de media tegen hem zijn gelanceerd.

"De zaak is volledig ontspoord, met ook al manifeste onwaarheden, zoals het foute bericht van gisteren dat Bart De Pauw omwille van zijn gedrag ooit een setverbod zou hebben gekregen. Het tot dusver in de media gevoerde proces van Bart was niet alleen een aanfluiting van de meest elementaire rechten van verdediging, het heeft er ook toe geleid dat de positie van degenen die met een terecht vertrouwen op anonimiteit meldingen hebben gedaan onder druk is komen te staan", schrijft advocaat Michaël Verhaeghe.

Excuses

"Mijn cliënt beseft nu wel dat zijn ongedwongen of informele manier van met vrouwen omgaan bij sommigen verkeerd zal zijn overgekomen.  Hij heeft me verzocht om de volgende korte verklaring namens hem in dit bericht op te nemen : “Ik ben tot inzicht gekomen dat mijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt. Ik wil mij via deze weg dan ook bij iedereen excuseren die zich door mij geïntimideerd zou hebben gevoeld. Dat is niet ok en dat zal niet meer gebeuren.”

De advocaat laat nog weten dat De Pauw volledig zal meewerken aan het gerechtelijke onderzoek en de waarheidsvinding en dat hij om het onderzoek niet te verstoren verder niet zal communiceren over de zaak.

Meest gelezen