Videospeler inladen...

Christine Mussche: "Het was allerminst hun bedoeling om ontslag De Pauw uit te lokken"

De vrouwen die getuigden over mogelijk grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw, hadden niet de bedoeling om zijn ontslag bij de VRT uit te lokken. Dat zegt Christine Mussche, de advocate van de vrouwen, in een interview met onze redactie. 

Volgens Mussche hadden de vrouwen de voorkeur gegeven aan andere oplossingen, zoals een bemiddelingsgesprek. Maar de advocate benadrukt dat het niet aan haar cliënten is om over het ontslag van De Pauw te oordelen.

"U moet ook weten dat de ene getuige niet noodzakelijk weet van de andere getuige. Ze weten niet wat de graad, ernst en veelvuldigheid van de klachten is."

“Ze kunnen alleen vaststellen dat, ten eerste, de VRT dit ernstig genoeg vond om de samenwerking onmiddellijk te verbreken. En dat, ten tweede,  het gerecht het ernstig genoeg vindt om een onderzoek lastens Bart De Pauw te laten opstarten.”

Meest gelezen