Foto RTBF

Jongeman wordt neergeschoten tijdens looptochtje

Een 21-jarige jongeman uit de Waalse gemeente Borgworm is tijdens het joggen neergeschoten door een onbekende dader. Sébastien kwam er met een operatie en een litteken met 25 nietjes vanaf, al had het veel erger kunnen zijn. 

Sébastien was donderdag, omstreeks 22 uur, aan het joggen nabij een tennisveld in Borgworm, toen hij plots werd neergeschoten. "Ik voelde plots een slag in mijn nek, ik dacht dat het een honkbalknuppel was", vertelt Sébastien aan RTBF. "Toen ik mijn hand in mijn nek legde, zag ik overal bloed. Ik kon nog net zien hoe de schutter in een voorbijrijdende auto stapte. Ik denk dat het een Nissan was", gaat hij verder. 

De jongeman had gelukkig zijn gsm bij en kon meteen zijn broer waarschuwen die hem naar het ziekenhuis bracht. Daar aangekomen, beseft Sébastien dat hij immens veel geluk heeft gehad. Na een operatie om de kogel te verwijderen, kan Sébastien twee dagen later het ziekenhuis verlaten met een litteken en 25 nietjes. 

Intussen heeft hij klacht ingediend en is er een onderzoek geopend. De jongeman heeft geen enkel vermoeden wie de schutter zou kunnen zijn.  Familie en vrienden roepen via sociale media op tot getuigen.