Videospeler inladen...

Rellen met Marokkaanse voetbalsupporters in Brussel: auto's in brand en 22 agenten gewond

Bij rellen in het centrum van Brussel met Marokkaanse voetbalsupporters zijn gisterenavond 22 politieagenten gewond geraakt. Er raakte ook een burger gewond die naar het ziekenhuis werd gebracht. Het is niet zeker of die bij de opstootjes betrokken was. 

Marokko heeft gisterenavond de kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap gewonnen van Ivoorkust. Het WK vindt komende zomer plaats in Rusland. "Het is een gewoonte bij voetbalwedstrijden dat de winnaars naar de beurs trekken om er de overwinning te vieren", zegt Olivier Slosse, commissaris bij de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene.

Een ooggetuige schat dat er zowat 2.000 feestvierders waren. Maar op weg naar de beurs was er een groep van 300 mensen die straatmeubilair beschadigde en over auto's liep. De relschoppers gooiden met projectielen en ook een bus van openbare vervoersmaatschappij MIVB moest eraan geloven.

Kort daarop is de politie tussengekomen. Aan het Beursplein werd ook het waterkanon ingezet. Maar de situatie bleef gespannen. Even later werd het waterkanon een tweede keer ingezet op de Lemonnierlaan. Daar werden ook twee auto's in brand gestoken.

De relschoppers sloegen bij enkele winkels ruiten in en gingen aan het plunderen. Vanmorgen was de politie nog volop bezig om de balans op te maken van de schade. Voorlopig is niemand gearresteerd. Maar er zijn wel camerabeelden opgevraagd om de daders te identificeren.

Twitter/Youssef_Kobo
Marcel Top
Marcel Top
Marcel Top

Meest gelezen