Video player inladen ...

Villa met rieten dak in Hombeek zwaar getroffen door brand

In de Mechelse deelgemeente Hombeek is een villa met een rieten dak zwaar getroffen door een brand. De woning is voorlopig onbewoonbaar en wellicht totaal verloren.

De brand werd opgemerkt door een brandweerman die buiten zijn uren door de straat reed. Hij zag rook aan het huis en verwittigde zijn collega's van de brandweerkazerne. De man bracht de twee bejaarde bewoners, die zich nog niet bewust waren van de brand, in veiligheid. De bovenverdieping van de villa was op dat moment al volledig gevuld met rook.

De bewoners hadden eerder vandaag melding gemaakt van een stroomstoring en hadden daarom de open haard aangemaakt. Het is nog niet duidelijk of de storing het gevolg was van een kortsluiting en een al beginnende brand of dat het dak vuur vatte door een uit de hand gelopen schouwbrand.

Het zal wellicht nog een hele tijd duren vooraleer de brand volledig is geblust want de kans is groot dat de brandweer het riet volledig van het dak moet verwijderen.  Woningbranden met een rieten dak zijn erg moeilijk te blussen, omdat het riet nauwelijks water doorlaat.  Daardoor moeten dergelijke  branden vooral langs binnen worden bestreden.