Vranckx stelt nieuw project voor: Imagine Home

Nadat hij muziekinstrumenten heeft ingezameld voor Mosul, wil Vranckx nu ook de muziekdromen van vluchtelingenjongeren in België steunen.

Met de actie ‘Imagine Mosul’ bracht Rudi Vranckx meer dan honderd muziekinstrumenten naar de muziekschool van Nabeel en zijn studenten in Mosul. Een school die, samen met alle instrumenten, verwoest werd door IS.

Vandaag wil Vranckx vluchtelingen in België helpen, vertelt hij in een videoboodschap op een speciaal voor de actie opgezette website: "Met ‘Imagine Home’ vragen we opnieuw uw hulp. Zodat we muzieklessen kunnen financieren en de jonge vluchtelingen in lokale muziekacademies het gevoel kunnen geven dat ze thuis zijn."

De actie komt er ten voordele van het initiatief ‘Sound of Home’, een project van SOS kinderdorpen in samenwerking met het Klarafestival.

Meest gelezen