Zanger Hans Vermeulen (Sandy Coast) overleden

Op 9 november is de Nederlandse zanger, componist, producer, toetsenist en gitarist Hans Vermeulen in Thailand overleden. Hij werd zeventig.

Hij werd op 18 september 1947 in het Nederlandse Voorburg geboren en begon in 1961 zijn band the Sandy Coast, met wie hij destijds diverse hits scoorde zoals "I see your face again", "True love that's a wonder" en "Capital Punishment". Toen Sandy Coast in de jaren zeventig ophield te bestaan, stond hij als producer aan de wieg van de successen van o.a. Anita Meyer en Margriet Eshuijs.

Hij werkte eveneens mee aan de singel "Stars on 45". Ook Hans de Booij was één van zijn ontdekkingen. Toen het met zijn carrière in de jaren negentig bergafwaarts ging, emigreerde hij naar Thailand en hertrouwde daar met de Thaise zangeres Jariya Chatsuwan. Op 9 november dit jaar overleed hij daar plotseling. Hij is zeventig jaar geworden.